首页betway必威体育app官网 › 中华现代中长途和继续教育网 统考 大学英语(B)考试大纲

中华现代中长途和继续教育网 统考 大学英语(B)考试大纲

http://www.cdce.cn/tkinfo.aspx

 

http://www.cdce.cn/details.aspx?id=2771

高校英语(B)考试大纲

(2010年3月修订)

试点高校网络教育有集体基础课全国联合试,旨在按照网络教育应用型人才的培养目标,针对从业人员继续教育的风味,重于印证学生掌握英语基础知识的档次及以能力,全面提高现代长途高等学历教育的教学质量。

“大学英语”课程是当代中长途教育试点高校网络教育实施全国联合试的有集体基础课之一。该课程的考查是同一种基础水平检测性考试,考试合格者应高达与成长高等教育本科相应的大学英语课程要求的品位。

 试对象

教育部批准的当代中长途教育试点高校网络教育学院与中央广播电视大学“人才培养模式改革暨绽放教育试点”项目遭到于2004年3月1日(含3月1日)以后入学的本科层次学历教育的学生,应参加网络教育部分公共基础课全国统一考试。

“大学英语(B)”考试大纲适用于除英语类和艺术类专业以外的别标准高中起点和专科起点本科学生。

考试目标

仍考试旨在考查现代长途教育有着专业(除英语类和艺术类专业)的学员掌握英语基础文化之档次以及以能力。考生应掌握基本的英语语法知识和词汇,具备利用不同语言技巧进行周旋的中心力量。

 

考试内容与要求

【语法】 考生应较好地左右基本的英语语法知识,并能够于应酬中比较科学地加以利用。

【词汇】 考生应认知3 000只单词,并熟练掌握其中的1 800独单词及其核心的选配。

【交际能力】 考生应控制日常生活常见景象中之为主交际用语。

【阅读】 考生应能读懂与普通生活和社会活动相关的不等类型的文字材料,包括应用文、描述文、记叙文、说明文和议论文等,阅读速度也每分钟50单单词。

         考生应能:

1.      理解主旨要义;

2.      理解文中切实信息;

3.      根据上下文推测生词词义;

4.      进行有关的判断、推理与引申,理解作者的来意、观点或态度。

 

【翻译】考生应能在10分钟内将3只难度适中的英文句子翻译成汉语。考生应能:

  1. 对英语原文有纯正的接头;

  2. 得译文通顺、达意。

 【写作】 考生应能在30分钟内写起长不少于80乐章之大面积应用文及一般的叙述文、说明和或议论文。考生应能:

1.      用较科学的语法、词汇、拼写、标点进行表述;

2.      基本完成内容切题,结构严谨,条理清楚;

3.      根据不同之行文目的进展有对的编著。

试卷结构及题型

 大学英语(B)试卷结构和题型

部分

项目

内容

题型

题量

分值

总分

时间(分钟)

I

社交用语

5只简易对话

单项选择

5

3

15

10

II

看理解

2篇短文,每篇5道题

单项选择

10

3

30

20

III

词汇和布局

5个单句

单项选择

5

3

15

10

IV

完型填空

1篇短文

单项选择

10

1

10

10

V

英译汉

3个单句

笔译

 3

5

15

10

VI

写作

1篇作文

命题作文

1

15

15

30

总 计

34

 

100

90

 

考查方式以及时间

试也根据网络的闭卷考试。考试满分为100分割,时间为90分钟。除翻译和创作部分以人工阅卷外,其他部分使用机器阅卷。考试由于全国高校网络教育考试委员会集体命题,在同一时间全国统考。

 题型示例

高校英语(B)模拟试卷

首先局部:交际用语(共5稍微开;每小书3分割,满分15分割)

       此部分共有5只非成功的对话,针对每个对话中未就的有些来4个选项,请从A、B、C、D四单挑选中选出正确抉择项。

1. — Hello, could I speak to Mr. Smith,
please?

       —
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_________________________

       A. Who are you?                                B. Who’s there?

       C. Who could I help?                          D. Who’s speaking?

2.    — I believe we’ve met
somewhere before.

       — No,
­­­­­­­­­­­­­____________________.

       A. it isn’t the same                             B. it can’t be
true

       C. I don’t think so                              D. I’d rather
not

3~5 (略).

仲组成部分:阅读理解(共10聊开;每小书3分,满分30分叉)

       此有共有2篇短文,每篇短文后发出5单问题。请从每个问题后底A、B、C、D四独选择中选出正确抉择项。

 

Passage 1

 

The United States covers a large part of
the North American continent. Its neighbors are Canada to the north and
Mexico to the south. Although the United States is a big country, it is
not the largest in the world. In 2000, its population was over 222
million.

When this land first became a nation,
after winning its independence from England, it had thirteen states.
Each of the states was represented on the American flag by a star. All
these states were in the eastern part of the continent. As the nation
grew toward the west, new states were added and new stars appeared on
the flag. For a long time, there were 48 stars. In 1959, however, two
more stars were added to the flag, representing the new states of Alaska
and Hawaii.

Indians were the first people of the
land which is now the United States. There are still many thousands of
Indians now living in all parts of the country. Sometimes it is said
that the Indians are “the only real Americans”. Most Americans come from
all over the world. Those who came first in greatest numbers to make
their homes on the eastern coast of North America were mostly from
England. It is for that reason that the language of the United States is
English and that its culture and customs are more like those of England
than those of any other country in the world.

 

  1.    Which of the following is
    TRUE?

A. America is the largest country in the
world.

B. The United States lies next to Canada
and Mexico.

C. America covers most part of the North
American continent.

D. Mexico is to the north of
Canada.

  1.    After winning its independence,
    the United States _________.

A. had nothing to do with England

B. made India part of its land

C. mainly developed westward

D. took over parts of Canada and
Mexico

8.    The United States didn’t have
______ states until ________.

A. thirteen; 1959

B. fifty; 1959

C. fifty; this land first became a
nation

D. fifty;1964

  1.    Why is English the language of
    America?

A. English is the native language of the
Indians.

B. Most Americans come from all over the
world.

C. Canada is America’s nearest
neighbor.

D. Most of the people who first settled
in America were from England.

  1. The best title for the passage is “
    _________”.

A. the States of America

B. The language of America

C. The United States of America

D. The Culture and Customs of
America

 

Passage 2

 

11~15 (略)

 

 

老三部分:词汇和构造(共5微开;每小书3分叉,满分15分叉)

       此有共有5只无就的句子,针对每个词中莫得的组成部分来4单选项,请从A、B、C、D四只挑选中选出正确选择项。

 

16.   I tried to put _____ a telephone call to him, but his line
was always busy.

       A. over                  B. into                   C.
away                       D. through

17.   I hadn’t seen him for years, but I ______________
his voice on the telephone.

       A. realized             B. recognized         C.
discovered                D. heard

18.   Neither Bill nor his parents __________ at home.

       A. is                      B. has                   C.
are                           D. was

19.   If you don’t want to get wet, you had better
­­­­­­­­________ this umbrella with you.

       A. take                  B. to take               C.
taken                       D. for taking

  1. (略)

 

季有:完型填空(共10稍书;每小题1分,满分10私分)

以下短文中共包含10单不就的语句,针对每个词中空缺部分发生4独挑选,请从A、B、C、D四个选择中选出正确选择项。

 

A survey was carried out last year by the British Medical Association,
an organization of doctors. It shows that most people do not do   21    exercise. In 1995, 60% of people walked
more than one mile a day. Now, that number has fallen    22     to only 20%.    23___  
 more people are going to the gym, fewer people are walking. Doctors say
we need    24    for 20 minutes three
times a week.   25     is an easy form of
exercise that everyone can do. If you walk one mile each day, you     26     your health very quickly. Doctors
say we ___27___ to tackle this
problem head on and try      28  
  people healthier because not doing enough exercise is responsible
   29     many of the country’s health
problems. Doctors suggest you go    30     a walk every day
after dinner.

 

  1. A. few                    B. little                         C.
    some                       D. enough

  2. A. greatly                B. slightly                     C.
    easily                      D. slowly

  3. A. So                      B. Therefore                 C.
    Although                  D. But

  4. A. exercising           B. to exercise                C.
    exercised                  D. to exercising

  5. A. Walked               B. To walk                    C. To
    walking               D. Walking

  6. A. will improve        B. improve                    C.
    improving                 D. improved

  7. A. can                     B. need                         C.
    must                        D. will

  8. A. making               B. make                        C. to
    make                    D. made

  9. A. to                       B. on                            C.
    at                                   D. for

  10. A. at                       B. for                           C.
    to                                   D. with

 

第五局部:英译汉
(满分15分)

恳请将下列3词英文翻译成汉语。

 

31.   I will finish
reading this book in a week.

32.   You should look
around before you cross the street.

33.    (略)

 

第六组成部分:写作(满分15区划)

渴求于30分钟内,根据下面所为的问题与国语提纲用英语写起同首非少于80乐章的短文。

 

干活申请

 

1. 写明申请的职位。

2. 陈你的有关学习、工作更。

3. 联系方法。

 

 大学英语(B)模拟试卷参考答案 

先是有:交际用语(满分15分割)

  1. D        2.C         3~5(略)

次片:阅读理解(满分30分叉)

  1. B 7. C      8. B  9. D    10. C     
    11~15.(略)

老三组成部分:词汇和结构(满分15私分)

  1. D      17. B       18. C     19. A  
  2. (略)

季部分:完型填空
(满分10分)

  1. D   22. A    23. C    24. B  25. D 

  2. A    27. B   28. C    29. D     30. B

第五有些:英译汉
(满分15分)

  1. 自身拿当同样健全内读了就本书。

32.   在了街道之前,你应该向周围看看。

33.(略)

第六组成部分:写作(满分15分叉)

(略)

 

转载本站文章请注明出处:bway883.com https://www.piworx.com/?p=2981

上一篇:

下一篇:

相关文章

网站地图xml地图